Groei wereldeconomie

Volgens een bekende Amerikaanse econoom Dick Hoey zal in 2014 de wereldeconomie gaan groeien. Dit dankzij het feit dat de rentetarieven laag zijn, de grondstoffen relatief goedkoop en de Amerikaanse economie die steeds krachtiger wordt. Hij stelligt dat er vooral aandelen gekocht moeten worden.

Positieve instelling

Dankzij deze positieve opvatting en insteek kan Europa ook nog eens bijdragen aan deze groei. De problemen van jeugdwerkloosheid, vergrijzing en een zieke banksector zijn de belangrijkste obstakels in Europese groei. Ook Europese rekenmeesters zijn ervan overtuigd dat in 2014 de wereldeconomie weer zal gaan aantrekken. Het gaat weliswaar om een langzaam herstel, maar het zal dan zeker op te merken zijn. Dit dankzij een rustiger speelveld en een blijvend herstel in de Verenigde Staten.

Omdat onze economie door een dal gaat, is het wel een goed moment om in aandelen of andere beleggingsvormen te stappen. Instappen op het laagste moment is natuurlijk altijd het beste moment. Wellicht dus ook voor u een slim moment. Zeker indien u geld over heeft om te investeren.