Health

Sport, beweging, een goede voeding; je kent het wel. Dagelijks op televisie en op de radio horen we dat je het best twee ons groente en twee stuks fruit kunt eten om de goede vitaminen binnen te krijgen. We kunnen deze stemmen geen ongelijk geven; want we weten soms meer van onze geliefde auto, dan van gezond eten. Daar willen we namelijk liever onze vingers niet aan branden. Een sportschool gaat na enige tijd ook wel eens vervelen. Wat gaan we eraan doen? Hier een aantal tips.

Eet jezelf gezond

Jawel, je zal er aan moeten geloven: gezond eten is de basis voor alles. Als je niet af en toe op let met wat je opeet, hou je geen energie meer over. Je wil wel bewegen, maar je hebt er vaker de energie gewoon niet voor na je werk? Dan kun je de energie eerst opeten. Van fruit (ook van groente), krijg je energie en vitaminen binnen. Liever geen fruit, heb je er dan al eens aan gedacht om een smoothie te proberen? Ga bij jezelf ook eens na waaruit je ontbijt bijvoorbeeld bestaat. Dit vormt namelijk de belangrijkste maaltijd van de dag.

Discipline om te bewegen

Om uberhaupt iets te gaan doen heb je discipline nodig. Je moet je ertoe zetten om iets te gaan doen. Woon je dicht bij je werk? Ga dan eens 2 keer per week met de fiets. Zo haal je het 'minimum aan bewegingstijd' per week en blijf je fit.

Krachttraining

Hebben jullie al eens aan krachttraining gedacht? Krachttraining is voor een man de eenvoudigste manier om snel vet te verliezen, zeker als man zijnde. Schema's voor het opbouwen van dit soort training kun je makkelijk vinden op internet.

Sportvoeding

Sport jij graag op een bepaald moment van de dag? Dan hebben wij een sportvoeding tip voor je. Hou hierbij dan rekening welke voedingsstoffen je...> Lees meer

Buikvet

Ook de mannen kunnen voor het komende zomerseizoen makkelijk dat buikvet eraf krijgen, mits ze zich houden aan een aantal regels. Het is zo goed...> Lees meer