Autoshampoo: een belangrijke keuze

Vrijwel iedereen geeft zijn auto van tijd tot tijd een wasbeurt. Dat de autoshampoo die je gebruikt van belang is voor je autolak is iets dat nog niet bij iedereen bekend is. Het doffer worden van de lak is namelijk iets dat je voor een gedeelte goed kunt voorkomen. En de juiste autoshampoo op de juiste wijze gebruiken is dan ook zeer belangrijk. We leggen je hier uit wat de oorzaken kunnen zijn van het doffer worden van de lak en hoe je dit kunt oplossen met de juiste autoshampoo, bijvoorbeeld de autoshampoo Brilliant Wash van Kenotek. De Nano auto shampoo van Kenotek is professionele autoshampoo die ook gebruikt wordt door professionele autopoets bedrijven. De Brilliant Wash autoshampoo van Kenotek is eenvoudig online te bestellen, bijvoorbeeld via de webshop voor autoshampoo van hbscarcleaning.nl.

De grootste boosdoener is de kalk in het water. Dit zogenaamde harde water is op veel plekken wat er uit de waterkraan komt dat wordt gebruikt bij het wassen van de auto. Het is dan ook niet gek dat bij het opdrogen van het water deze kalk blijft zitten. Een oplossing is het gebruik van een zeem, om het water direct na het wassen weg te vegen. Een goede autoshampoo kan dit echter ook voor een groot gedeelte tegen gaan.

Verder is de juiste dosering van de shampoo die je gebruikt belangrijk. Omdat een autoshampoo vaak een compromis is tussen aggresiviteit ten opzichte van vuil is het opvolgen van het doserings advies altijd belangrijk. Het is ook niet verstandig om shampoos te gebruiken die niet bestemd zijn voor uw auto. Een vrachtwagen shampoo kan veel agressiever zijn, omdat de lak van een vrachtauto van betere kwaliteit is dan van een personenauto. Ook zal deze lak veel meer te lijden hebben, waardoor de shampoo dus ook weer aggresiever moet zijn om het vuil op te lossen. De lak van je autom is er echter niet op berekend. Veelvuldig gebruik van te aggresieve shampoo kan de lak aantasten en doffigheid veroorzaken.

Om er zeker van te zijn dat de lak van je auto de juiste behandeling krijgt is een goede autoshampoo dus het overwegen waard. En deze mag best ietsje meer kosten. Op de langere termijn verdien je het namelijk dubbel en dwars terug, omdat de lak van de auto langer zijn glans behoud en er dus veel beter blijft uitzien. Enkele voorbeelden van goede autoshampoos vind je oa bij Meguiars. En sinds kort is ook het Belgische merk Kenotek in Nederland voor consumenten beschikbaar. Dit merk wordt van oorsprong alleen in de professionele markt gebruikt (carcleaning bedrijven). Door de grote vraag en de goede prijs per liter is er nu ook een consumenten lijn gelanceerd. Door de nano technologie hoef je ook lang niet zo vaak te poetsen, omdat vuil veel minder kans heeft zich te hechten. De Kenotek producten zijn oa verkrijgbaar via de online shop www.hbscarcleaning.nl.